Akustik sünger yanmaz özellikte, I. sınıf kaliteden üretilen sertifikalı ses yutumu sağlayan yalıtım süngerleridir. Akustik düzenlemelerde, gürültü kontrol ve yankılanma engellemede kullanılan poliüretan köpükten imal edilen sünger tipidir. Akustik süngerlerin görevi ortamlarda sesleri kontrol altına alarak düzenlemektir. Ses sorunlarından şikayetçiyseniz akustik süngerleri çözüm olarak kullanabilirsiniz. Çeşitli formlarda, farklı kalınlıklarda ve alternatif sunulan yoğunluklarda akustik süngerleri temin edebilirsiniz. Dekoratif özellikte akustik süngerlerde bulunmaktadır. Mekanlarınıza uygun olan modeli seçip sipariş verebilirsiniz. Çınlama, yankılanma gibi ses problemlerinin çözümü ve ortamlar arası geçiş yapan seslerin önlenmesi gibi sorunların giderilmesinde kullanılan ses yalıtım süngerleridir. Yanmazlık sertifikalı ilgili kurumlarca testlerden başarılı olarak geçmiş yalıtım süngerleridir. Esnek ve hafif yapısı sayesinde kolay uygulanır. Profil ve piramit gibi farklı kesit yapıları sayesinde artırılmış ses yutuculuk değerlerine sahiptir. Kendinden yapışkanlı akustik sünger modelleri ile kolay uygulama sağlar.
Yanmaz Akustik Ses Yalıtım Süngeri
Ses yutucu yanmaz süngerler yanmaya karşı yüksek direnç sağlayan ve mükemmel yutum değerlerine sahip, yüksek performanslı akustik köpüktür.Düşük maliyetli olduğundan dolayı birçok alanda en çok tercih edilen ses yalıtım malzemeleri arasındadır.
Tek başına bir duvara akustik sünger uygulanması ses yalıtımı sağlamaz. Ancak İki akustik sünger arasına epdm ağır bariyer uygulanırsa iyi bir yalıtım ürünü ortaya çıkmaktadır. Ancak ciddi derecede ses izolasyonu yapılması gereken mekanlar için bariyerli ses kesici süngerleri önermekteyiz.
Akustik Sünger Uygulaması
Akustik sünger ses yalıtımı uygulamasının yapılması istenen yerlerde kolay şekillendirilebilmesi ve esnekliği sayesinde özel uygulama yöntemlerine ihtiyaç duyulmadan kolayca uygulanıp, üste seviyede akustik ses yalıtımı ve akustik düzenleme sağlar. Uygulama yüzeylere yapıştırılma suretiyle yapılır. İşleme başlanırken dikkat edilmesi gereken ilk şey yüzeyin düz ve temiz olmasıdır. Homojen bir yapışmanın gerçekleştirilmesi için yüzey tozları ve kir, yağ gibi pisliklerden temizlenmelidir, gerekirse temizlik için bir sıvı kullanılabilir. Daha sonra malzeme yapışacağı yüzeye uygun ebatta kesilmeli o yüzeyi uygun ebatta kesilerek, yapıştırılacak yüzeyi boşluk kalmayacak şekilde kaplayacak büyüklükte olmalıdır. Yapıştırma için özel solid sıvı yapıştırıcısını önermekteyiz. Uzun ömürlü bir uygulama sağlamaktadır. Yapıştırıcısı m2′ ye 200 gram kadar gelecek kadar kullanılmalıdır. Yapıştırma işlemi yapılırken sünger ile yapıştırılacak yüzeye ince bir film tabakası oluşturulacak kadar sıvı yapıştırıcı sürülür. Ardından yapıştırıcının kuruması için 1-2 dakika yeterli olacaktır. Daha sonra ise sünger yapıştırılacağı yüzeye homojen bir şekilde hafifçe elle preslenerek yapıştırma işlemi tamamlanır. Bu işlem her yüzey için ayrı ayrı yapılmalıdır. Uygulamanın yapıldığı yer bir hava kanalıysa tüm iç yüzler yalıtım süngeri ile kaplandıktan sonra uygulama tamamlanmış olur. Burada önemli olan, uygulama yapılan yüzeylerin tamamen malzeme ile kaplanmasıdır. İşlem bittiğinde uygulamanın yapıldığı yerlere bakıldığında tamamen malzeme gözükmeli açık bir yer kalmamalıdır.