Tavan ses yalıtımı, özellikle binalarda büyük önem taşıyan uygulamalardır. Gürültü anlık olsa dahi insanı rahatsız eden bir durumken uzun süreli bu ses kirliliğine maruz kalmak insan sağlığını ciddi oranda etkilemektedir. Katlar arası ses izolasyonu sizden üst kata giden sesleri engellemek için yapılır. Bu uygulamayı sağlayabilmek adına kullanılan ses yalıtım malzemelerini tespit edebilmek için ses frekansının ölçülmesi gerekmektedir. Sadece ses geçişlerini değil ortam içinde akustiği sağlamak adına da tavanda akustik kaplama malzemeleri kullanılır.
Tavan Ses Yalıtım Malzemeleri
Tavanda ses izolasyonu sağlamak için bondex süngerpan, ağır epdm ses bariyeri ve bariyerli ses yalıtım süngerleri kullanılır. Uygulamanın sağlıklı olabilmesi için kullanılacak malzemenin uygulama detayına uygun olması gerekmektedir.
Ses izolasyonuyla beraber akustik ortam elde etmek isterseniz tavanda akustik sünger veya akustik panel tercih edebilirsiniz. Birçok renk ve modele sahip olan bu ürünler sayesinde ortamda istenilen akustik tasarım elde edilir.
Tavan Ses Yalıtımı Nasıl Yapılır ?
Gürültüyü %90 yani en iyi şekilde kesebileceğiniz orana ulaşabilmek için 5 cm kalınlığında 150DNS süngerpanı sünger yapıştırıcısı ile tavana uygulayıp ardından çelik veya ahşap profil ile 5cm kalınlığında hava boşluğu bırakılır. Çift tarafı alçıpanlı ağır epdm ses bariyeri kaplanıp sonrasında alçı sıva çekilerek ciddi oranda ses yalıtımı sağlamış olursunuz.
Akustik malzemeler uygulamak isterseniz süngerleri yapıştırarak panelleri tavanda askı aparatları ile sarkıtarak veya yapıştırarak kullanabilirsiniz ve böylece hacim akustiği de sağlanmış olur.